LLIBRE . EL LLIBRE DE LA PESTA . PVP: 20 €

El llibre de la pesta

Llibre de la Pesta
Del segle XIII al XVII, Europa fou turmentada per tota una sèrie de malalties epidèmiques que anaren alternant-se i s’emportaren un bagatge impressionant de víctimes. Entre aquestes, la pesta, paradigma de la catàstrofe –amb una data fatídica de referència, el 1348–, que al segle XIV va delmar la població.

La malaltia es desenvolupa en un context de crisi alimentària, derivada d’anys de males collites, però també de l’acció humana. A la baixa edat mitjana, fam, pesta i guerra van generar una situació de pèrdua de població, abandonament de viles i ciutats, desaparició dels conreus i tensions socials, amb aixecaments dels camperols contra els seus senyors.

L’obra de Coral Cuadrada, professora d’historiografia i història de les dones –edat mitjana i moderna– a la Universitat Rovira i Virgili, ens parla de les malalties –de la pesta, en les seves variants, però també de la lepra, la malària, la verola, el tifus o la tuberculosi– i de la cultura mèdica, els remeis i les teràpies, de les causes i les formes de contagi, de les mesures de prevenció i de la cronologia dels diferents episodis, amb referència especial al Camp de Tarragona.

Autora: Coral cuadrada
Editorial: Rafael Dalmau, editors
ISBN: 978-84-232-0767-1
Pàgines: 300
PVP: 29 € (durant el mes de juny enviament gratuit a qualsevol punt de la geografia catalana, si el recolliu a Espai31 de Cardedeu us obsequiem amb un val de descompte de 3€ per a qualsevol caminada organitzada per Espai31 durant l'any 2012)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada