LES BRUIXES ES PENTINEN. Mitologia i realitat de la bruixeria catalana.

PÒRTIC                                                    
Singular

Joan Soler i Amigó - Roser Pubill
Format: 16,5 x 24
ISBN: 9788498092950
 Preu: 19 €Sinopsi 

Les bruixes són uns personatges fonamentals de la cultura popular que ens trasllades al món de la màgia, els encanteris i les superticions. Aquest llibre recull la significació que ha tingut i té la bruixeria al nostre país. Encara avui, les bruixes són ben presents en les nostres rondalles i llegendes, en el cançoner, en el refraner i en l'imaginari.

A Les bruixes es pentinen veurem les relacions de la bruixeria amb la mitologia, la literatura, les creences i la religió. Coneixem els ungüents i els beuratges de les bruixes, passejarem pels gorgs de la pinta, el mirall o l'escombra voladora. També descobrirem com eren les caceres de bruixes i els autos de fe que les enviaven a la forca o a la foguera, quins encanteris conjuraven per enamorar o per fer oblidar i, fins i tot, ens preguntarem per què la gran majoria de bruixes eren dones i no homes.  

Els autors 


JOAN SOLER I AMIGÓ (Badalona, 1941) és autor d’una Mitologia catalana (1990), de Rebels a tramuntana (Premi Leandre Colomer de novel·la d’història de Catalunya 2002), de Dones catalanes llegendàries (2010) i de la recent novel·la La muntanya de les relíquies (Premi Ciutat de Badalona i Països Catalans - Solstici d’Estiu 2013). L’any 2006 va rebre el Premi Nacional de Cultura Popular.

ROSER PUBILL I PORTA (la Seu d’Urgell, 1952) és llicenciada en Filologia Romànica i DEA en Geografi a Humana. La seva carrera professional s’ha desenvolupat com a editora a Enciclopèdia Catalana. Ha editat llibres com l’Atles de la Diversitat, el Tradicionari, enciclopèdia de la cultura popular catalana o la Geografi a General dels Països Catalans. És professora del postgrau Assessorament lingüístic i serveis editorials de la Universitat de Barcelona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada