MONTSENY, 50 INDRETS AMB ENCANT

Montseny. 50 indrets amb encant

Jordi Longàs Mayayo i Javier García-Die Sánchez-Guardamino


 Format: 24,5 cm x 23 cm
 P.V.P. : 23,80 €


Montseny. 50 indrets amb encant és un recull d’excursions i petites rutes per descobrir un dels espais naturals més preuats i emblemàtics de Catalunya. Cinquanta propostes apassionades que ens acosten a cims, gorgs, boscos, petits pobles, mines abandonades, fonts i altres indrets singulars, sovint envoltats de llegendes i històries locals. Tot i comptar amb indicacions pràctiques per facilitar la visita dels llocs seleccionats, no es tracta d’una simple guia turística. Els textos i les excel·lents fotografies són un homenatge al paisatge i a la cultura propera, i al mateix temps una invitació als excursionistes a realitzar l’exploració sistemàtica de la nostra muntanya i a l’excursió festiva en família.

Fotografia de: Javier García-Die Sánchez-Guardamino

Jordi Longás Mayayo
(1960). Fotògraf, alpinista i pedagog. Treballa de professor en la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull de Barcelona. Ha publicat més de cent artícles i milers de fotografíes en les principals revistes de muntanya del país. També és autor de més de deu llibres de gran format dedicats als Pirineus, Catalunya i Barcelona. Els darrers són Pirineos 20 trekings i 50 Excursions als llacs més emblemàtics dels Pirineus. És col·laborador habitual de Cossetània i Lectio, editorials amb qui ha publicat, entre altres: Catalunya inoblidable; El paisatge favorit de Catalunya; Bal d’Onsella, los colores del silencio, i Barcelona, 50 indrets amb encant. La proximitat amb Barcelona, ciutat on va nèixer i resideix, li va portar a fer les primeres incursions muntanyenques al Montseny, massís al qual encara retorna sovint amb devoció.
«Chopo», Javier García-Die Sánchez-Guardamino (1959)
Fotògraf. Ha fet estudis d’arquitectura tècnica, fotografia i col·labora habitualment amb revistes i empreses d’arquitectura i construcció. Admirador de l’entorn natural i alpinista des de molt jove, ha escudrinyat amb la seva càmara la natura, el pas del temps… aspectes culturals i la petjada de l’home en el paisatge. La seva residència prop del Montseny des fa més de 25 anys influeix intensament els seus colors i el seu ésser. Ha publicat amb Lectio i Cossetània els llibres, Catalunya, 50 elementos de arquitectura e ingeniería ferroviaria i El paisatge favorit de Catalunya.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada